גודל הנכס – מה עדיף
אמריקה היא שם נרדף לגודל. ארוחות גדולות, מכוניות גדולות חנויות גדולות, בתים גדולים. לאורך השנים היה חשוב לאמריקאי הממוצע לגור בבית גדול. בתים של 300 ו- 400 מטר הפכו לנורמה. משפחות שהתקשו לשלם את המשכנתא רכשו בתים של 500 מטר, 600 מטר ואף יותר. המשבר בארה”ב גורם לשינוי בהרבה תחומים וגם בנושא גודל הנכסים.
שינוי סדרי עדיפויות
בשנת 2007 היה גודלו של בית ממוצע בארה”ב 2,300 פייט מרובע אך לא היה נדיר לראות גם בתים של 10,000 פייט מרובע. בתים אלו היו מורכבים מחדרים רבים בהם לא עשו שימוש כגון סלון “פורמלי”, חדר אוכל, ספרייה, חדרי לימוד וכו’. מאז המשבר ניתן לראות שינוי בסדרי העדיפויות. הבית ממוצע הצטמצם ל- 2,100 פייט מרובע. שליש מהאמריקאים אומרים היום שבית אידאלי עבורם קטן יותר מ- 200 מטר מרובע.
לא מארחים את המלכת
קבלנים רבים לא מתכננים יותר בתים עם חדרים בהם לא עושים שימוש. אין צורך בחדרי אוכל “פורמליים” או בחדרי הארוח המרובים. אמריקאי ממוצע אינו מארח את המלכה אלה את ג’ון וקטי השכנים אמרה לעיתון איו.אס.איי טודיי שרה סוסאנקה בככתבה שהתפרסמה בנושא בנובמבר 2010. גם חדרים כמו חדרי טלוויזיה, חדרי משחקים, ספריות יוצאים החוצה מתוכניות הבניה של הקבלנים.
בתים “לכלכלה חדשה”
בתים חדשים מתוכננים בגדלים של 1,700 פייט מרובע. במקום מספר רב של חדרים לא שימושים יש לבתים אלו חדרי כניסה רב שימושים. לדוגמא חדר שינה בקומת הכניסה משמש כחדר עבודה בו אפשר לארח אורחים שצריך. המפתח הוא לספק שטח גמיש. שפע חדרי האמבטיה גם הוא כבר לא באופנה. ארכיטקטים עושים שימוש בטכניקות שונות בכדי לתת הרגשה של בית גדול גם אם בפועל יש בבית פחות שטח. תקרות גבוהות וחלונות מרובים הם רק חלק מטכניקות אלו יחד עם שמירה על קו ראיה פתוח לגינה ושימוש במרפסות רבות. החניה עוברת לחלק האחורי של הבית ואת מקומה מחליפה מרפסת גדולה בכניסה.
חיי קהילה
בעבר כל אחד חיי בתוך החצר שלו, עם הנדנדה שלו, הברכה שלו ובלי להכיר את השכנים. היום משנים גישה כאשר הקהילה חוזרת לתמונה. בנוסף, כאשר שני בני הזוג עובדים למי יש זמן לנקות את הבית הגדול או לטפל בגינה ענקית? כולם רוצים להיות יותר עם הילדים. מגמה זו היא חזרה לחיי העיירה הקטנה אך כאשר נושא ניצול נכון של האנרגיה נמצא בראש סדר העדיפויות.
סיכום
בחירה של הנכס הנכון היום יכולה להיות הדרך הנכונה עבורכם להפיק יותר מההשקעה בבית בארה”ב. אנו ב- REO מכירים היטב את תחום הנדל”ן ואת השוק בארה”ב. תנו לנו לעזור לכם לרכוש נכון את הנכס שלכם באטלנטה, לאס וגאס פלורידה או ניו-יורק. צרו איתנו קשר עוד היום בכדי להבין כיצד נוכל לסייע גם לכם.